Tedarik zincirleri küresel boyutta yaygınlaştıkça ve bu şekilde daha karmaşık hale geldikçe, gıda ürünlerinin tarladan tüketicinin ününe kadar izlenmesini sağlamak daha önemli, ama aynı zamanda daha zor hale gelmektedir. Bu durumda yapılabilecek üç şey olmaktadır:
Gıda güvenliği büyük ölçüde, tedarikçi firmalardan birincil üretime, işlemeye, üretime, nakliye ve dağıtıma, perakende veya gıda hizmetine kadar tedarik zinciri boyunca görünürlüğe dayanır. Gıda tedarik zincirinde ürün görünürlüğünü arttırmak, daha ayrıntılı ve doğru ürün bilgilerine sahip olmak anlamına gelir. Bu aynı zamanda gıda ürünlerinin gerçek zamanlı hareketini iyileştirir. Bu sayede işletmeler, envanter yönetimi ve ikmal gibi faaliyetlerini değiştirmeye ve iyileştirmeye daha duyarlı olmaktadır.
Gıda izlenebilirliğini sağlayan sistemler, işletmelerin hem yukarı hem de aşağı akış operasyonlarını verimli bir şekilde yönetmesine olanak tanımaktadır. Örneğin sertifikalı barkodlar, gelişmiş gıda izlenebilirliğine büyük katkı sağlamaktadır.
Tedarik zincirindeki ürünleri izleme ve takip etme konusundaki güçlükler, depolanabilecek veri miktarını atrtıran ürün tanımlayıcıları alanında yenilikleri de teşvik etmiştir. Sonuç olarak satın alma, teslim alma ve envanter kontrolünde artan verimlilikler maliyet tasarrufu sağlar ve müşterilere değer sunar.
Gıda ürünlerinin izlenebilirliğini arttıran sistemlerden biri de Radyo Frekansı Tanımlama Cihazı (RFID) etiketleridir. Bu etiketler, daha sonra bilgileri internet üzerinden erişilebilen uzak bir veritabanına iletebilen ve rapor edebilen bir okuyucu ile taranmakta ve bu ürünün konumu ve durumu gerçek zamanlı olarak veri sağlanmaktadır.
RFID etiketleri, bir gıda ürününü menşeinden itibaren ve tedarik zinciri boyunca takip etmenin oldukça verimli ve doğru bir yolu olarak kullanılmaktadır.
Kuruluşumuz beslenmelerine önem veren insanların yanında olmak ve onların güvenli gıda seçimlerine yardımcı olmak amacı ile sorumluluk duygusu ile hareket etmektedir. Bu kapsamda olmak üzere gıda üreten, depolayan, dağıtan ve hazırlayan firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmak amacı ile Gıda Güvenliği Sistemi (FSS) belgelendirme hizmetleri vermektedir.