Gıda güvenliğinin genel ilkeleri şu şekilde sıralanabilir:
Genelde gıda güvenliğine tehlike temelli ya da riske dayalı yaklaşım sergilenmektedir. Her iki durumda da sorulacak sorular şunlardır:
Risk temelli yaklaşımda,
Risk analizleri yapılırken esas olarak şu üç faktör dikkate alınır: risk değerlendirmesi, risk yönetimi ve risk iletişimi.
Risk değerlendirmesi, bilimsel temelli bir süreçtir ve şu amaçlarla kullanılabilir:
Risk yönetimi, risk değerlendirmesinden farklı, ancak risk değerlendirmesi sonuçlarını ve diğer faktörleri dikkate alan bir süreçtir. Bu süreçte,
Risk iletişimi ise, hem risk değerlendirmesi hem de risk yönetimi sırasında etkileşimli bilgi alışverişidir.
Kısaca Gıda Güvenliği Sistemi (FSS), bitmiş ürünün güvensiz olmasına neden olabilecek üretim süreçlerindeki çeşitli tehlikelerden gıda güvenliğine sistematik bir önleyici yaklaşım getirmektedir. Bu riskleri daha güvenli bir seviyeye indirmek için ölçüm ve analizler tasarlamaya da yardımcı olmaktadır.
Kuruluşumuz beslenmelerine önem veren insanların yanında olmak ve onların güvenli gıda seçimlerine yardımcı olmak amacı ile sorumluluk duygusu ile hareket etmektedir. Bu kapsamda olmak üzere gıda üreten, depolayan, dağıtan ve hazırlayan firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmak amacı ile Gıda Güvenliği Sistemi (FSS) belgelendirme hizmetleri vermektedir.